середу, 26 травня 2021 р.

Вебінар для вчителів основ християнської етики закладів загальної середньої освіти «Духовний розвиток і виховання особистості у виховній системі Марцеліни Даровської та Дона Боско».

 

25 травня 2021 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти на платформі сервісу Google Meet відбувся вебінар для вчителів основ християнської етики закладів загальної середньої освіти «Духовний розвиток і виховання особистості у виховній системі  Марцеліни Даровської та Дона Боско».

 Метою заходу було удосконалити фахову майстерність педагогів з проблем духовно-морального виховання; ознайомити учасників заходу із життям, діяльністю та виховними системами видатних педагогів Дона Боско та Марцеліни Даровської.

З вітальним словом до учасників вебінару  звернулися Тетяна Сергуніна, в. о. заступника директора з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО та Світозара Хома, в. о. завідувача центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти цього ж закладу, які наголосили на важливості використання виховних систем педагогів у роботі зі здобувачами освіти.

 Цікавими та змістовними були виступи щодо висвітлення життєвого шляху, діяльності та виховних систем Дона Боско, Марцеліни Даровської, а саме:

- Особливості салезіянської педагогіки у світлі сучасного виховання(о. Петро Майба, голова комісії у справах освіти і виховання УГКЦ);

- Педагогічна система виховання Марцеліни Даровської ( Ганна Зварич, заступник начальника управління - начальник відділу реформування освітньої діяльності управління освіти і науки Тернопільської ОДА);

- Цінності родинних традицій і виховання в житті Марії - Марцеліни Даровської (Зоряна Борисюк, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти);

- Язловецький монастир як осередок науково-освітнього та культурного мистецького життя Тернопільщини (с. Тетяна Чоп, катехитка, сестра згромадження СНЗПДМ с. Язловець Чортківського району);

- Особливості превентивної системи виховання Дона Боско(Лілія Мудрик, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти).

        На завершення роботи обласного вебінару учасники підбили підсумки, виробили відповідні рекомендації щодо використання запропонованого матеріалу.

 Висловлюємо подяку усім доповідачам та учасникам заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар