пʼятницю, 17 грудня 2021 р.

Засідання творчої групи учителів предметів духовно-морального спрямування «Форми і методи подання матеріалу на уроках основ християнської етики під час дистанційного навчання»

 

16 грудня 2021 року у Тернопільському ОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet відбулося засідання творчої групи учителів предметів духовно-морального спрямування «Форми і методи подання матеріалу на уроках основ християнської етики під час дистанційного навчання».

Лілія Мудрик, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО, висвітлила тему «Візуалізація навчальної інформації на уроках основ християнської етики», наголосивши на важливості не вразити здобувачів освіти візуальними матеріалами, а навчити їх певної істини у доступній формі.

Оксана Городецька, доцент кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, у своєму виступі «Створення інтерактивного навчального контенту для курсів духовно-морального спрямування» акцентувала  увагу на актуальності застосування онлайн-сервісів. Доповідач поглибила знання вчителів про технології створення та використання онлайн - інструментів у їхній діяльності шляхом практичної демонстрації створення вебквесту на платформі «Всеосвіта».

У рамках практичної частини заходу вчителі предметів духовно-морального спрямування мали можливість навчитися створювати інтерактивний візуальний контент  на платформах Genially, ThingLink та Canva.

Особливо цікавим для учасників засідання творчої групи був  виступ учителя інформатики, основ християнської етики Підволочиської ЗОШ I-III ст. Підволочиської селищної ради Тернопільської області Ірини Підгорняк «Духовні істини в експериментах та дослідах». Використання дослідницького методу у процесі пізнання має велике значення, оскільки реалізує пошукову діяльність учнів, спрямовану на творчий розвиток особистості, дозволяє накопичити достовірні конкретно-образні уявлення про навколишній світ та фактичні знання, що є основою для подальшого усвідомлення, збагачення. Вчитель запропонувала захопливі експерименти та досліди, які допоможуть здобувачам освіти зрозуміти окремі питання з програми курсу. Даний матеріал педагоги можуть запропонувати учням і під час дистанційного навчання, щоб стимулювати зацікавленість здобувачів освіти та отримувати зворотний зв’язок у вигляді результатів, вражень від роботи й світлин.

Вчителі предметів духовно-морального спрямування  активно обмінювались думками та виконували запропоновані завдання.

Висловлюємо подяку усім доповідачам та учасникам. До зустрічі в ТОКІППО!

Немає коментарів:

Дописати коментар